De kracht van chloordioxide

ÉÉN CHEMIE, IEDER OPPERVLAK. CHLOORDIOXIDE KAN HET ALLEMAAL

Chloordioxide (ClO₂) is de chemie in het hart van Cache. Het leveren van een krachtige oppervlaktedesinfectie zonder verlies van compatibiliteit, veiligheid en gebruiksgemak.

De Cache Collectie is gebaseerd op dezelfde chloordioxide chemie (ClO₂) als de desinfectieproducten voor medische hulpmiddelen van Tristel, maar dan voor oppervlaktedesinfectie in medische omgevingen.

Chloordioxide is een oxidant. Oxidatiemiddelen werken door elektronen te stelen bij nabijgelegen micro-organismen waardoor de celwanden worden beschadigd en uiteindelijk vernietigd. Daarom kunnen micro-organismen geen resistentie opbouwen tegen chloordioxide, zelfs bij consistent gebruik.

ClO₂ heeft een lage oxidatiecapaciteit, wat betekent dat het elektronen kan stelen van voorbijgaande micro-organismen zonder het produceren van ongewenste bijproducten. Dankzij dit laag oxidatiepotentieel is chloordioxide beter compatibel met materialen, waardoor het ideaal is voor veelvuldig gebruik op oppervlakken.

Chloordioxide (ClO₂) verschilt enorm met chloor (Cl). Oxidatiecapaciteit verwijst naar het aantal elektronen één molecule kan verkrijgen van die voorbijgaande micro-organismen. Chloordioxide heeft de capaciteit voor 5 elektronen, terwijl chloor maar capaciteit heeft voor 2, dat is minder dan de helft. Dit betekent dat ClO₂ dubbel zo efficiënt werkt als Cl₂ en dat de concentratie van chloordioxide lager kan zijn, zelfs als er sprake is van sporen zoals C. difficile.

Bij het gebruik van alternatieve chemicaliën om oppervlakken te desinfecteren, kan de verdunning en contacttijd verschillen, afhankelijk van het niveau van werkzaamheid dat u probeert te bereiken. Chloordioxide elimineert het raden.

Éen chemie, één verdunning, één contacttijd, alle oppervlakken.