Wie, Wat & Waarom

 

WIE ZIJN WE?

Tristel is een infectiepreventiebedrijf. Onze groep bestaat al meer dan 25 jaar en wordt wereldwijd erkend voor zijn chloordioxide-chemie (ClO2).

ClO2 is een opmerkelijke molecule. Het is een krachtig, sporicide desinfectiemiddel en vermijdt de opbouw van resistentie door het elimineren van hun moleculaire structuur.

WAT IS CACHE?

Cache is het merk van Tristel voor de sporicide oppervlaktedesinfectie in ziekenhuizen. Cache is een verzameling van producten en systemen waarmee u de hoogste standaard van infectiepreventie in uw ziekenhuis kunt bereiken.

WAAROM HEBBEN WE CACHE ONTWIKKELD?

Door het ontwikkelen van onze ClO2 technologie en onze vele jaren ervaring in het gebruik hiervan, hebben we ziekenhuizen gericht om een desinfectiemiddel te gebruiken dat uitblinkt in veiligheid en werkzaamheid. Daarmee hebben we een manier gevonden om het gebruik van voorbevochtigde doekjes te elimineren.

Voorbevochtigde doekjes zijn gemaakt van wegwerpplastic. Bij de productie van deze hulpmiddelen wordt het reinigings- of desinfectiemiddel toegevoegd aan de doekjes op het moment van de verpakking. De vloeistof en doekjes zijn samen verpakt tot het wordt geopend en gebruikt. Dit kan maanden duren. Als de doekjes gemaakt zijn van een duurzaam, herbruikbaar materiaal zoals papier, zouden deze doorweekt zijn.

Wij bedachten een milieuvriendelijk alternatief door het scheiden van de vloeistof en het droog hulpmiddel, zo kunt u een droog doekje gebruiken om de vleistof op een oppervlak aan te brengen en te verspreiden.

DESINFECTIE VAN VLOER TOT PLAFOND MET ALLE PRODUCTEN DIE U NODIG HEEFT

de Cache collectie bevat FUSE voor de sporicide desinfectie van vloeren en JET voor het desinfecteren van medische oppervlakken en niet-invasieve medische hulpmiddelen. JET LUX biedt u een ClO2 schuim voor het desinfecteren van hoge oppervlakken en medische omgevingen. Dankzij TANK kunt u een desinfectans gebruiken in het ziekenhuis als vloeistof, schuim of spray.

TANK BEREIKT VEEL MET WEINIG

TANK is een opslag- en distributiesysteem dat gevoed wordt met een detergent of een ClO2 desinfectiecapsule. Wij leveren de chemie, u voorziet het water. Één TANK capsule maakt 10 liter actieve oplossing en kan worden aangebracht met een doseerdop, schuimkop of sprayer. Verminder plastic afval door de werkbare TANK oplossing te combineren met ieder droog hulpmiddel.

De TANK-capsules bevatten twee aparte compartimenten met een basisoplossing (citroenzuur) en een activatoroplossing (natriumchloriet). Deze barst u in de TANK container, gevuld met leidingwater, zodat de twee oplossingen samenkomen en de ClO2-chemie genereren.
We bieden u de keuze van applicator, namelijk een doseerkop, een schuimkop of een sprayer. U brengt de door u gekozen chemie via de applicator van uw keuze aan op het droge doekje van uw voorkeur.

Wij voorzien geen doekje. Die belangrijke keuze is aan u, u hebt de mogelijkheid om het gebruik van plastic doekjes te elimineren. De TANK, flessen en applicators zijn voor altijd! Enkel onze capsules zijn wegwerp maar de basiscomponenten zijn herbruikbaar en alle plastic onderdelen in het systeem zijn recycleerbaar.