Gemaakt in het Verenigd Koninkrijk

DE CACHE COLLECTIE, GEMAAKT DOOR TRISTEL IN HET VERENIGD KONINKRIJK
Al de Cache producten zijn gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, in Tristel’s 40.000 meter² grote interne GMP-productiefaciliteit in Snailwell, Cambridgeshire, Engeland. Om NHS Alfreton te bereiken, hoeven Cache producten slechts 210 kilometer af te leggen, vergeleken met de 19.000 kilometer die nodig zijn voor producten vanuit China
EIGEN PRODUCTIE

Tristel werkt vanuit een 3.716 m² eigen productiefaciliteit waar bulkproductie, verpakking en logistiek de belangrijkste taken zijn.

BULK PRODUCTIE

Binnen de bulk productie bevinden zich zeven standaard productievaten gemaakt van roestvrij staal en polypropyleen, variërend van grootte tussen 500 en 2.000 liter. Er is ook een aparte ruimte met drie vaten van 2.000 liter voor de verwerking van brandbare vloeistoffen.

De waterzuiveringsinstallatie is in staat water te leveren volgens de door klanten vereiste normen en wordt gecontroleerd door middel van microbiële en chemische analyses.
VERPAKKING 

Er zijn drie verpakkingsruimtes binnen de faciliteit. Twee ruimtes bevatten halfautomatische vul machines. Verpakkingsgrootte varieert tussen 50 en 1,000 ml.

De derde verpakkingsruimte is een 74,32 m² propere ruimte, wat gebruikt wordt voor het verpakken van aseptisch gevulde en gesteriliseerde producten. Die kamer beschikt over een speciale luchtsluis en een kleedruimte voor personeel.

De propere kamer is gevalideerd volgens Klasse 6 (ISO14644) en bevat twee vulruimtes gevalideerd volgens Klasse 5 (ISO14644). Microbiële besmetting wordt gemonitord via een programma, dat gebruik maakt van de normen die zijn vastgelegd.

EIGEN LABORATORIUM

Een volledig uitgerust laboratorium voert batch-vrijgaveanalyses uit, inclusief testen van uiterlijk, pH en gewicht. Handmatige en automatische titratiemachines en spectrofotometers worden gebruikt voor de analyse van actieve ingrediënten. Een technisch team doet het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe producten en varianten, voert klantenbeoordelingen en corrosiestudies uit en biedt algemene ondersteuning aan klanten.

LANDELIJKE LOGISTIEK

Hoeveelheden van één doos tot een volledige vrachtwagenlading worden routinematig verzonden met behulp van nationale koeriers en transportbedrijven.

KWALITEITSZEKERHEID

Tristel hanteert één kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan ISO 13485:2016/EN ISO 13485:2016, als de minimumnorm die de implementatie van de wettelijke vereisten voor de veiligheid en werkzaamheid van medische hulpmiddelen garandeert. En ISO 9001:2015 voor voortdurende verbetering bij alle producten om klanttevredenheid te bereiken. De principes en richtlijnen van GMP worden in de faciliteit geïmplementeerd met verwijzing naar de regels en richtlijnen voor farmaceutische fabrikanten en distributeurs (‘The Orange Guide’).

Om klanten te voorzien van werkzame producten voor infectie- en preventiebestrijding, heeft Tristel uitgebreide interne mogelijkheden ontwikkeld voor formulering, productontwerp en ontwikkeling.

Cache producten voldoen aan de relevante richtlijnen, voorschriften en professionele normen van de landen waarin ze te koop worden aangeboden.