Het Cache Effect

KLEINE VERANDERING, GROTE MILIEU-IMPACT

Bij het gebruik van voorbevochtigde doekjes, wordt de impact op het milieu voor u beslist. De meeste voorbevochtigde doekjes worden volledig uit plastic gemaakt. Na gebruik, wordt het plastic weggegooid.

Cache biedt u het alternatief om het gebruik van wegwerpplastic te elimineren.

Dankzij Cache beslist u zelf hoe de gekozen chemie wordt aangebracht, met een microvezeldoek of een biologisch afbreekbaar droog doekje. En we hebben alles zodanig ontworpen dat het overal bewaard kan worden en hergebruikt kan worden.

Maar hoe kunnen wij verzekeren dat het reinigen of desinfecteren van uw gekozen chemie niet beïnvloed wordt door uw keuze van hulpmiddel?

HET ANTWOORD BEVINDT ZICH IN EN 16615

EN 16615 is de Europese Norm om de effectiviteit van de chemische desinfectie aangebracht met een hulpmiddel te meten. Wetenschappers selecteerde de “Tork Blue Wipe” om het slechtste hulpmiddel van doekjes in de medische sector te testen. Als dit effectief is, kan de desinfectie aangebracht worden met iedere soort droge doek. Een chemische desinfectie gebruiken geslaagd voor EN 16615 biedt u de kans een milieuvriendelijk en kostenefficiënt droge doek te gebruiken die werkt voor u.

Alle Cache producten gebaseerd op ClO2 zijn geslaagd voor EN 16615. Dit betekent dat u iedere soort droge doek kan kiezen en niet langer vasthangt aan plastic wegwerpdoekjes.

Dankzij Cache, is de keuze aan u. Door een kleine verandering, hebt u een grote milieu-impact. 

Om meer te ontdekken over Het Cache Effect en het probleem van voorbevochtigde plastic doekjes beter te begrijpen, lees hieronder verder.

DE HUIDIGE SITUATIE BEGRIJPEN: VOORBEVOCHTIGDE DOEKJES

Momenteel, in ziekenhuizen over heel de wereld, is het personeel oppervlakken aan het reinigen en desinfecteren. Dit stopt nooit, met goede reden. Dagelijkse maatregelen voor infectiebeheersing zijn essentieel voor een veilige omgeving voor patiënten, personeel en het publiek.

Het meest gebruikte product hiervoor? Voorbevochtigde doekjes

HOEVEEL VOORBEVOCHTIGDE DOEKJES WORDEN ER GEBRUIKT?

Voorverpakte doekjes zijn handig; ze worden vervoerd door het ziekenhuis zonder voorbereiding. Met als resultaat dat deze hulpmiddelen dagelijks gebruikt worden in overvloed. Inkoopcijfers van 2017 tonen dat de Nationale Gezondheidsdienst van het Verenigd Koninkrijk (NHS) een aankoop deed van meer dan 4 ½ miljoen oppervlaktedoekjes in één jaar. Dat is meer dan 400 ton plastic doekjes, en te midden van begrijpelijke zorgen over gezondheid en hygiëne tijdens de COVID-19 pandemie, was in maart 2020 elk voorbevochtigd reinigings- en desinfectieproduct dat door de NHS werd verkocht, uitverkocht.

WAAROM ZIJN VOORBEVOCHTIGDE DOEKJES GEMAAKT UIT PLASTIC?  

Doekjes moeten de reinigings- of desinfecterende oplossing kunnen vervoeren van productie naar gebruik (of tot de houdbaarheidsdatum van het product, wat meestal een aantal jaar is) zonder enige aantasting van het doekje, de chemische stof of het gecombineerde vermogen om micro-organismen te elimineren. Plastic gaat lang mee en kan dit makkelijk bereiken. Niet-plastische vezels zoals houtpulp of katoen zijn zeer gevoelig voor afbraak, sterke pluisvorming en het behoud van actieve oplossingen. Zonder plastic kunnen de basisprestatiecriteria van een vooraf bevochtigd doekje niet bereikt worden.

WAT IS HET GROOT PROBLEEM  VAN VOORBEVOCHTIGDE DOEKJES?

Hier is de oncomfortable waarheid; voorbevochtigde doekjes, inclusief de verpakking, is volledig gemaakt uit plastic. 

Dit betekent dat in 2017, voorbevochtigde doekjes meer dan 400 ton niet-recyclebaar plastic afval produceerde.  

Terwijl het belang van oppervlaktereiniging- en desinfectie duidelijk is, laten deze plastic producten een enorme ecologische voetafdruk achter. Het verwijderen van voorbevochtigde plastic doekjes is een verborgen financiële en ecologische kost. Niet enkel het gebruik van deze doekjes is schadelijk, ook de productie, verzending, opslag en het weggooien ervan is slecht voor ons milieu. Wanneer een hulpmiddel wordt gebruikt op een oppervlak, wordt dit bij het gewone afval weggegooid. Dit betekent dat het plastic op een stortplaats belandt. Wanneer een hulpmiddel gebruikt wordt op een oppervlak met hoog besmettingsrisico wordt dit weggegooid bij het klinisch afval. Dit betekent dat het plastic verbrandt zal worden en de gasvormige bijproducten vrijkomen in de lucht. Het verbranden van 400 ton plastic doekjes resulteert in een uitstoot van 2,4 miljoen kg kooldioxidegas. Het zou 39.685 boomzaailingen tien jaar kosten om die milieuschade ongedaan te maken.   

   
Bovendien zijn voorbevochtigde doekjes zeer gevoelig voor uitdroging. Wanneer dit gebeurt, worden er extra doekjes gebruikt om dit te compenseren. Een voorbevochtigd doekje biedt geen flexibiliteit als het gaat om de desinfecterende vloeistof omdat je krijgt wat het doekje kan bevatten en niets meer.

De essentie:

Plastic is, om alle redenen waarom het voorkomt in voorbevochtigde doekjes, een fantastisch materiaal met veel waarde voor chemische producten. Maar wanneer het wordt gecombineerd tot gemengd product, zoals een voorbevochtigd doekje, kan het plastic nooit gerecycled worden.  

LATEN WE OPRUIMEN MET CACHE

Het Cache Effect maakt het mogelijk voor ziekenhuizen om voorbevochtigde plastic doekjes te elimineren en producten te gebruiken van het hoogste niveau van biocideprestaties. In iedere situatie leveren Cache producten de oplossing en het hulpmiddel apart.

TANK levert de geconcentreerde oplossingen in plastic capsules. Capsules, waarvan de inhoud in het leidingwater terechtkomt om de actieve oplossing te verkrijgen, worden uitgespoeld en gerecycled. De kleine hoeveelheid van geconcentreerde oplossing creëert een grotere volume aan verdunde oplossing dat verdeeld kan worden in de op maat gemaakte herbruikbare flessen en container. Één Cache capsule bevat 200 ml geconcentreerde oplossing, dat is het equivalent van 2,000 voorbevochtigde doekjes .

Bovendien kan het ziekenhuispersoneel met dit soort product de correcte hoeveelheid vloeistof aanbrengen en die verspreiden met ieder soort droog doekje, zoals een papieren of wasbaar handdoek. Als dit eenvoudig klinkt, is dat omdat het zo is. Door de behoefte aan plastic weg te nemen, wordt het vinden van een alternatief eenvoudiger.

Dat klopt, papieren handdoeken!

De Europese Norm EN 16615 is een test voor de producten van fabrikanten voordat deze in de gezondheidszorg verkocht mogen worden. EN 16615 gebruikt papieren handdoeken om de oplossingen te verspreiden over het oppervlak. Als u deze EN-testen kunt doorstaan met een papieren handdoek, kunt u iedere soort doek aanbevelen om uw oplossing te verspreiden. Dit hebben alle Cache-producten bereikt. Door flexibiliteit te ontwerpen in onze producten en niet-recyclebaar plastic voor eenmalig gebruik te verwijderen, verzekert dat Cache altijd denkt aan duurzaamheid. Het Cache Effect: Het milieu is prioriteit, geen bijzaak.